A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний навчальний заклад
"Малинський професійний ліцей"

Е-3-7

Дата: 18.03.2020 15:07
Кількість переглядів: 402

Теми:

  • Урок 106, 107. Предмет, об'єк, завдання і методи науки  про довкілля. Структура сучасної екології та її місце в системі наук.    
  • Урок 108, 109. Властивості складних систем. Біосфера, основні положення вчення В.І.Вернадського про біосферу. Еволюція уявлень про роль і місце природи в житті суспільства. Ноосфера.Еволюція уявлень про місце людини у природі. Історичні етапи взаємодії суспільства і природи та їх екологічні особливості.Масштаби і наслідки антропогенного впливу на природне середовище на сучасному етапі. Практична   робота 4. Аналіз особливостей історичних етапів взаємодії суспільства і природи.  
  • Урок 110,111. Категорія" забруднення". Основні антропогенні джерела забруднення навколишнього середовища.Види забруднень та їх вплив на компоненти природи, живі організми. Стійкість природних компонентів, геосистем до антропогенних забруднень.Форми стійкості геосистем. Стійкість природних і  антропогенізованих геосистем. Практична робота 5. Порівняння обсягів і структури забруднення міст України.  
  • Урок 116.117. Категорія " збалансований розвиток", її еволюція. Найважливіші баланси у сфері природокористування. Досягнення пропорцій між природо-ресурсним потенціалом і особливостями його використання. Збалансованість між біологічною продуктивністю і споживанням біологічної продукції. Поняття " невиснажливого природокористування".
  • Урок 118-119. Категорія "біорізноманіття". Генетичне, видове і екосистемне біорізноманіття. Причини і наслідки деградації біорізноманіття. Природозаповідання як одна із форм збереження біорізноманіття. Основні категорії заповідних об'єктів. Уявлення про екомережі. Міжнародні та національні програми збереження біорізноманіття.
  • Категорія " оптимізація'. Критерії та приорітети  ландшафтно- екологічної оптимізації території. Ієрархія цілей організації. Найвищий пріоритет природоохоронної та антропоекологічної функцій. Оптимізація " природного каркасу". Оптимальне співвідношення природних та господарських угідь. Обгрунтування територіальної структури природних угідь. Нормування антропогенних навантажень.
  • Урок 122. Узагальнення знань.    
  • Урок узагальнення знань по темі "Екологія".

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень